ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιδήμαρχος Μαριούπολης: Fake news τα περί ύστατης μάχης-Οι μάχες συνεχίζονται

22:08 - 11 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Αντιδήμαρχος Μαριούπολης: Fake news τα περί ύστατης μάχης-Οι μάχες συνεχίζονται
Το μήνυμα ότι δεν καταθέτουν τα όπλα στέλνουν οι τοπικές αρχές της Μαριούπολης, μετά τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι το λιμάνι της κομβικής σημασίας πόλης βρίσκεται υπό την κατοχή τους.

«Οι μάχες συνεχίζονται» τόνισε στο BBC ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης, Σερχίφ Ορλόφ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν ισχύει η ανάρτηση στο Facebook στην οποία φέρεται να προχώρησε το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό και στην οποία αναφερόταν η φράση: «Πιθανόν σήμερα η ύστατη μάχη στη Μαριούπολη».

«Σήμερα θα είναι πιθανόν η ύστατη μάχη, επειδή τα πυρομαχικά μας εξαντλούνται. (...) Θα σημάνει το θάνατο για μερικούς από εμάς και την αιχμαλωσία για τους άλλους», φέρεται να έγραψε στο Facebook η 36η ταξιαρχία του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού. «Αργοπεθαίνουμε», προστίθεται στην υποτιθέμενη ανακοίνωση.

«Το λιμάνι της Μαριούπολης τέθηκε υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DNR)», δήλωνε νωρίτερα ο επικεφαλής Ντένις Πουσίλιν. Μιλώντας στο Κανάλι 1, ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Πουσίλιν ανέφερε ότι το λιμάνι της Μαριούπολης βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών του Ντονέτσκ, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti και το κρατικό ρωσικό πρακτορείο TASS.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.