ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις με Ουκρανία-Η Ρωσία δεν απομονώνεται

16:39 - 12 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Πούτιν: Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις με Ουκρανία-Η Ρωσία δεν απομονώνεται
Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου, δήλωσε σήμερα (12/4) ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την κοινή συνέντευξή του με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ο Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση ότι οι προσπάθειες να απομονωθεί η Μόσχα θα αποτύχουν, επικαλούμενος την επιτυχία του σοβιετικού διαστημικού προγράμματος ως απόδειξη ότι η Ρωσία μπορεί να πετύχει εντυπωσιακά άλματα προς τα μπροστά σε δύσκολες συνθήκες.

Η Ρωσία λέει ότι ποτέ δεν θα βασιστεί ξανά στη Δύση αφού οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της επέβαλαν σαρωτικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας για να τιμωρήσουν τον Πούτιν για την εντολή που έδωσε στις 24 Φεβρουαρίου να ξεκινήσει η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος, στην Ουκρανία.

«Οι κυρώσεις ήταν ολοκληρωτικές, η απομόνωση ήταν ολοκληρωτική αλλά η Σοβιετική Ένωση ήταν και πάλι πρώτη στο Διάστημα», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με τη ρωσική κρατική τηλεόραση.

«Δεν σκοπεύουμε να απομονωθούμε», δήλωσε ο ίδιος. «Είναι αδύνατον να απομονώσουμε σοβαρά τον οποιοδήποτε στον σύγχρονο κόσμο –ειδικά μια τόσο μεγάλη χώρα όπως τη Ρωσία» πρόσθεσε. Ο Πούτιν τόνισε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία είναι απαραίτητη διότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ουκρανία για να απειλήσουν τη Ρωσία και μέσω της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ και ότι η Μόσχα έπρεπε να υπερασπιστεί τους ρωσόφωνους πολίτες στην Ουκρανία απέναντι σε διώξεις.

Ο ίδιος δήλωσε πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η Ρωσία θα πετύχει όλους τους στόχους της στην Ουκρανία. «Οι στόχοι της είναι απολύτως σαφείς και ευγενείς», δήλωσε ο Πούτιν αναφορικά με τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.