ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουκρανία: Συνελήφθη ο φερόμενος ως στενότερος συνεργάτης του Πούτιν

23:46 - 12 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Ουκρανία: Συνελήφθη ο φερόμενος ως στενότερος συνεργάτης του Πούτιν
Στη σύλληψη του φερόμενου ως στενότερου συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία προχώρησε η κυβέρνηση του Κιέβου.

Πρόκειται για τον Βίκτορ Μέντβετσουκ, ο οποίος είναι πρόεδρος του φιλορωσικού πολιτικού κόμματος «Για τη Ζωή» και θεωρείται σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο ο ίδιος αναφέρει ως «προσωπικό φίλο».

Ο Μέντβετσουκ είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του και κρυβόταν από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Όπως ανέφεραν οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας, ο Μέντβετσουκ είχε «καμουφλαριστεί» με στολή παραλλαγής του ουκρανικού στρατού, προκειμένου να διαφεύγει της προσοχής.

Βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό με την κατηγορία της προδοσίας, ωστόσο αναφέρθηκε ότι δραπέτευσε από την κράτηση στις 27 Φεβρουαρίου, με τις ουκρανικές υπηρεσίες Ασφαλείας να τον συλλαμβάνουν το βράδυ της Τρίτης (12/4).

Ο Μέντβετσουκ, ο οποίος σημειωτέον έχει δηλώσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν είναι νονός της κόρης του, αρνείται ότι έχει κάνει οτιδήποτε μεμπτό.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δημοσίευσε μία φωτογραφία μέσω Instagram όπου ο Μέντβετσουκ έχει συλληφθεί, φορώντας χειροπέδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.