ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βυθίστηκε η ναυαρχίδα «Moskva» κατά τη ρυμούλκησή της

23:37 - 14 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Βυθίστηκε η ναυαρχίδα «Moskva» κατά τη ρυμούλκησή της
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου «Moskva» βυθίστηκε κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησής της.

Είχε προηγηθεί ένα θρίλερ με την κατάσταση του καταδρομικού το οποίο δέχθηκε επίθεση με πυραύλους Nepture τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι Ρώσοι απέδιδαν το χτύπημα σε έκρηξη πυρομαχικών ενώ κατά τη διάρκεια της μέρας ανέφεραν ότι ρυμουλκούσαν το σκάφος σε ασφαλές σημείο ωστόσο αργά το βράδυ της Πέμπτης αναγκάστηκαν να παραδεχθούν τη μεγάλη απώλεια.

Η επιχείρηση μεταφοράς του μετετράπη σε φιάσκο εξελίχθηκε με το πρακτορείο Ria Novosti που γνωστοποίησε τη βύθισή του να την αποδίδει ουσιαστικά σε θαλασσοταραχή.

«Κατά τη ρυμούλκηση του καταδρομικού Moskva στο λιμάνι προορισμού, το πλοίο έχασε την σταθερότητά του λόγω βλάβης στο κύτος που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς από την έκρηξη πυρομαχικών. Σε συνθήκες φουρτουνιασμένης θάλασσας, το πλοίο βυθίστηκε» αναφέρει το μήνυμα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με το Ria Novosti.

Το Moskva αποτελούσε το «διαμάντι» του ρωσικού στόλου με πλούσια πολεμική ιστορία από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Εφοδιασμένο με δεκαέξι εκτοξευτήρες πυραύλων κατά πλοίων επιφανείας P-1000 Vulcan, καθώς και διάφορα ανθυποβρυχιακά και αντιαεροπορικά όπλα, το καταδρομικό αναπτύχθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2015 στην ανατολική Μεσόγειο, για να προστατεύει τη ρωσική αεροπορική βάση Χμάιμιμ στη Συρία, σύμφωνα με το TASS.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.