ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκπνέει το ρωσικό τελεσίγραφο στη Μαριούπολη- «Παραδοθείτε για να σωθείτε»

10:26 - 17 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Εκπνέει το ρωσικό τελεσίγραφο στη Μαριούπολη- «Παραδοθείτε για να σωθείτε»
Το ρωσικό τελεσίγραφο στις ουκρανικές δυνάμεις που πολεμούν στη Μαριούπολη να παραδοθούνν «για να σώσουν τη ζωή τους» τέθηκε σε ισχύ στις 06.00 ώρα Ελλάδας, αλλά προς το παρόν δεν παρατηρείται κάποια δραστηριότητα στην περιοχή της νοτιανατολικής Ουκρανίας.

Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν σε όλη τη χώρα νωρίς σήμερα το πρωί, κάτι που συμβαίνει τακτικά και, σύμφωνα με πρωινή αναφορά των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Μαριούπολη συνεχίσθηκαν και υπήρξαν «επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο λιμάνι».

Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως σημειώθηκε μια έκρηξη στο Κίεβο χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως τα στρατεύματά του εκκαθάρισαν την αστική περιοχή της Μαριούπολης και μόνο ένα μικρό απόσπασμα Ουκρανών μαχητών παρέμενε χθες σε ένα γιγάντιο εργοστάσιο χαλυβουργίας.

Ο ισχυρισμός της Μόσχας ότι ελέγχει σχεδόν πλήρως τη Μαριούπολη δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή. Αν επιβεβαιωθεί, η Μαριούπολη θα είναι η πρώτη μεγάλη πόλη που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις από την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

«Λαμβάνοντας υπόψη την καταστροφική κατάσταση που επικρατεί στο μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal και καθοδηγούμενες από καθαρά ανθρωπιστικές αρχές, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνμάμεις προσφέρουν στους μαχητές των εθνικιστικών ταγμάτων και στους ξένους μισθοφόρους την ευκαιρία να σταματήσουν τις εχθροπραξίες από τις 06:00 (ώρα Μόσχας) και να καταθέσουν τα όπλα τους», ανέφερε σε δήλωσή του το Υπουργείο Άμυνας.

«Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα θα έχουν την εγγύηση ότι δεν θα κινδυνεύσει η ζωή τους», τόνισε ακόμα, προσθέτοντας πως οι μαχητές μπορούν να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο μέχρι τις 10 π.μ. χωρίς όπλα ούτε πυρομαχικά.

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από το Κίεβο.

«Η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι πολύ δύσκολη», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ειδησεογραφική ιντερνετική πύλη Ukrainska Pravda. «Οι στρατιώτες μας είναι αποκλεισμένοι, οι τραυματίες είναι αποκλεισμένοι. Υπάρχει ανθρωπιστική κρίση... Σε κάθε περίπτωση, τα παιδιά αμύνονται», τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.