ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαριούπολη: Εξέπνευσε το ρωσικό τελεσίγραφο- Μόσχα: Θα εξαλειφθούν όλοι

14:37 - 17 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Μαριούπολη: Εξέπνευσε το ρωσικό τελεσίγραφο- Μόσχα: Θα εξαλειφθούν όλοι
Εξέπνευσε το μεσημέρι της Κυριακής (17/4) το τελεσίγραφο που είχε δώσει η Μόσχα στις ουκρανικές δυνάμεις που πολεμούν στη Μαριούπολη να παραδοθούν, με τους Ουκρανούς να το αγνοούν, όπως παραδέχθηκε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το CNN, σε ανακοίνωσή του το ρωσικό Υπουργείο ανέφερε ότι στους περικυκλωμένους Ουκρανούς στρατιώτες στο εργοστάσιο Azovstal «προσφέρθηκε να καταθέσουν οικειοθελώς τα όπλα και να παραδοθούν για να σώσουν τη ζωή τους».

«Ωστόσο, το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου, σύμφωνα με την με υποκλαπέντες επικοινωνίες, απαγόρευσε τις διαπραγματεύσεις για παράδοση», υποστήριξε.

Η ρωσική πλευρά ισχυρίστηκε επίσης ότι σύμφωνα με Ουκρανούς στρατιώτες που είχαν παραδοθεί προηγουμένως, «υπάρχουν έως και 400 ξένοι μισθοφόροι που εντάχθηκαν στις ουκρανικές δυνάμεις» παγιδευμένοι στο εργοστάσιο. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται Ευρωπαίοι και Καναδοί. «Σε περίπτωση περαιτέρω αντίστασης, όλοι θα εξαλειφθούν», ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.

Άλλωστε, νωρίτερα την Κυριακή, ένας σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, ο Πέτρο Αντριουσένκο απέρριψε το ρωσικό τελεσίγραφο, λέγοντας στο Telegram ότι «έως σήμερα, οι υπερασπιστές μας συνεχίζουν να κρατούν την άμυνα».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.