ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκάθαρος ο Ζελένσκι: Δεν θα παραδώσουμε εδάφη στα ανατολικά

18:47 - 17 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Ξεκάθαρος ο Ζελένσκι: Δεν θα παραδώσουμε εδάφη στα ανατολικά
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ξεκαθάρισε ότι η Ουκρανία δεν πρόκειται να παραδώσει εδάφη στα ανατολικά της χώρας για να τερματιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε σε συνέντευξή του στο CNN ότι ο στρατός της Ουκρανίας θα πολεμήσει με όλες τις δυνάμεις του για να αντισταθεί, αφού, όπως σημείωσε, η χώρα του δεν έχει καμία εγγύηση ότι η Ρωσία δεν θα προσπαθήσει ξανά να καταλάβει το Κίεβο εάν καταφέρει να καταλάβει το Ντονμπάς.

«Γι' αυτό αντιλαμβανόμαστε πως το ότι τους πολεμήσαμε και τους διώξαμε, πως τους κάναμε να τρέχουν μακριά από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ, αυτό δεν σημαίνει πως αν κατακτήσουν το Ντονμπάς, δεν θα επιστρέψουν για το Κίεβο.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μην τους επιτρέψουμε, να καταλάβουν τις θέσεις μας, γιατί αυτή η μάχη μπορεί να επηρεάσει την πορεία ολόκληρου του πολέμου. Επειδή δεν εμπιστεύομαι τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία και τους ηγέτες της Ρωσίας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Κάλεσμα σε Μακρόν και Μπάιντεν

Ο Ζελένσκι κάλεσε επίσης τον Εμανουέλ Μακρόν να επισκεφθεί την Ουκρανία για να διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια ότι οι ρωσικές δυνάμεις διαπράττουν «γενοκτονία», έναν όρο που ο Γάλλος ομόλογός του αρνείται μέχρι τώρα να χρησιμοποιήσει.

«Όσο για τον Εμανουέλ Μακρόν, του έχω μιλήσει. Πιστεύω πως θα θέλει να φροντίσει ώστε η Ρωσία να δεσμευθεί στον διάλογο. Του είπα πως ήθελα να καταλάβει πως δεν πρόκειται για έναν πόλεμο, πως αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια γενοκτονία. Τον προσκάλεσα να έρθει όποτε θα έχει ευκαιρία. Θα έρθει, και θα δει, και είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβει, είπε.

Ακόμα, είπε ότι ελπίζει να επισκεφθεί τη χώρα και ο Τζο Μπάιντεν.«Πιστεύω ότι θα έρθει, αλλά η απόφαση είναι δική του, βέβαια, αυτό εξαρτάται από την κατάσταση ασφαλείας. Όμως είναι ο ηγέτης των Ηνωμένων Πολιτειών και πιστεύω πως γι΄αυτό πρέπει να έρθει να δει», είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.