ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουκρανία: Μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς

08:03 - 19 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Ουκρανία: Μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς
Μεγάλης κλίμακας επίθεση έχει εξαπολύσει η Ρωσία στο Ντονμπάς, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Ζελένσκι, κάνοντας λόγο για τη δεύτερη φάση της ρωσικής εισβολής.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε την έναρξη μιας μεγάλης ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης στην ανατολική Ουκρανία, κάνοντας λόγο για τη «μάχη του Ντονμπάς», μέρος του οποίου βρίσκεται υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών.

«Μπορούμε τώρα να πούμε ότι τα ρωσικά στρατεύματα ξεκίνησαν τη μάχη του Ντονμπάς, για την οποία προετοιμάζονταν εδώ και πολύ καιρό. Ένα πολύ μεγάλο τμήμα του ρωσικού στρατού είναι πλέον επικεντρωμένο σε αυτήν την επίθεση», δήλωσε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στα social media.

Οι ρωσικές δυνάμεις που αριθμούν 76 μεραρχίες, εξαπολύουν από τη νύχτα την τελική επίθεση για να καταλάβουν την περιφέρεια του Ντονμπάς, μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

Δώδεκα ρωσικές μεραρχίες πολιορκούν παράλληλα τη Μαριούπολη, επιδιώκοντας την παράδοση και των τελευταίων 800 ανδρών, που υπερασπίζονται την πόλη, οχυρωμένοι στην χαλυβουργία Αζοβστάλ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.