ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκπέμπει SOS το ΔΝΤ: Η Ουκρανία χρειάζεται $5 δισ. μηνιαίως!

17:11 - 20 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Εκπέμπει SOS το ΔΝΤ: Η Ουκρανία χρειάζεται $5 δισ. μηνιαίως!
Στην εκτίμηση ότι η Ουκρανία χρειάζεται οικονομική βοήθεια ύψους 5 δισ. δολαρίων το μήνα, προέβη η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, ώστε να παραμείνει σε λειτουργία η οικονομία της χώρας.

Η ίδια σημείωσε ότι άμεση προτεραιότητα είναι να βρεθούν τρόποι για να καλυφθεί αυτό το κενό κατά τους επόμενους τρεις μήνες.

Παρά την αβεβαιότητα για το μέλλον της Ουκρανίας το ΔΝΤ θα αρχίσει να εργάζεται για ένα μελλοντικό δανειακό πρόγραμμα, όμως η Γκεοργκίεβα είπε ότι θα ήταν «άδικο» να περιμένει κανείς από την Ουκρανία να εφαρμόσει μια ευρεία δέσμη μεταρρυθμίσεων αυτήν την στιγμή.

Επιπλέον, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ έκανε έκκληση σήμερα σε όλες τις χώρες να συνεχίσουν να συνεργάζονται μεταξύ τους, την ώρα που ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν σε κάποιες από τις συνεδριάσεις της G20 σήμερα, λόγω της παρουσίας Ρώσων αξιωματούχων σε αυτές.

«Καμία χώρα δεν μπορεί να επιλύσει μόνη τα προβλήματά της. Είναι προφανές ότι η συνεργασία πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί», είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με την Γκεοργκίεβα, «ακόμη και αν είναι δυσκολότερο να συνεργαστούμε όταν υπάρχουν εντάσεις, δεν είναι αδύνατο». «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα γίνουν ουσιαστικές συζητήσεις» στη σύνοδο της G20, πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.