ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουκρανία-Ορθόδοξη Εκκλησία: Οι πιστοί να αποφύγουν νυχτερινές ακολουθίες του Πάσχα

20:59 - 20 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Ουκρανία-Ορθόδοξη Εκκλησία: Οι πιστοί να αποφύγουν νυχτερινές ακολουθίες του Πάσχα
Ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος ζήτησε τη Μ. Τετάρτη (20/4) από ιερείς και πιστούς να μην τελέσουν τις νυχτερινές ακολουθίες του Πάσχα σε περιοχές της χώρας που πλήττονται από μάχες, φοβούμενος ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί θα συνεχιστούν κατά την περίοδο του Ορθόδοξου Πάσχα.

Όπως δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, αμφιβάλλει ότι θα τηρηθεί μια εκεχειρία κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Πάσχα και μια παύση στους βομβαρδισμούς από τα ρωσικά στρατεύματα, που πρότειναν η ουκρανική εκκλησιαστική ένωση και θρησκευτικές κοινότητες.

«Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτό θα συμβεί πραγματικά, γιατί ο εχθρός προσπαθεί να μας καταστρέψει ολοσχερώς», δήλωσε.

Ο Επιφάνιος τόνισε ότι οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα θα μπορούσαν να τελούνται πρωινές ή απογευματινές ώρες και ότι οι ιερείς θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποφύγουν να σχηματιστούν πλήθη στις εκκλησίες. Οι πιστοί μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα από την τηλεόραση ή το διαδίκτυο, πρόσθεσε.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας εξέφρασε σήμερα την «ευγνωμοσύνη» του για μια ξεχωριστή πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες που ζήτησε τετραήμερη «ανθρωπιστική εκεχειρία» κατά τη διάρκεια του Πάσχα, η οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει την Πέμπτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.