ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

G20-Ρωσία: Μην πολιτικοποιείτε τον διάλογο- Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση χώρες

22:48 - 20 Απρ 2022 | Ειδήσεις
G20-Ρωσία: Μην πολιτικοποιείτε τον διάλογο- Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση χώρες
Εντάσεις και αποχωρήσεις προκάλεσε η συμμετοχή της Ρωσίας στη συνεδρίασης της ολομέλειας της G20 στην Ουάσινγκτον.

H Καναδή υπουργός Οικονομικών Κρίστια Φρίλαντ δήλωσε ότι αποχώρησε, σημειώνοντας: «Οι συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας στην Ουάσινγκτον αφορούν την υποστήριξη της παγκόσμιας οικονομίας -- και η παράνομη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνιστά σοβαρή απειλή για την παγκόσμια οικονομία.

Οι δημοκρατίες του κόσμου δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στη συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση και τα εγκλήματα πολέμου. Σήμερα ο Καναδάς και ορισμένοι δημοκρατικοί εταίροι μας αποχώρησαν από την ολομέλεια της G20 όταν η Ρωσία ζήτησε να παρέμβει».

Ανάμεσα σε αρκετούς που αποχώρησαν πριν μιλήσει ο Ρώσος αντιπρόσωπος ήταν και η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ .

«Μην πολιτικοποιείτε τον διάλογο»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αντόν Σιλουάνοφ προέτρεψε την G20 να μην πολιτικοποιεί τον διάλογο μεταξύ των κρατών-μελών.

Μάλιστα, προειδοποίησε για τον κίνδυνο της υπονόμευσης της εμπιστοσύνης στο παγκόσμιο νομισματικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.