ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόσχα: Στόχος ο πλήρης έλεγχος της νότιας Ουκρανίας προς... Υπερδνειστερία

14:58 - 22 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Μόσχα: Στόχος ο πλήρης έλεγχος της νότιας Ουκρανίας προς... Υπερδνειστερία
Τους στόχους της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία παραδέχθηκε ουσιαστικά ο υποδιοικητής της κεντρικής στρατιωτικής ρωσικής περιφέρειας, ανάμεσα στους οποίους είναι ο πλήρης έλεγχος του Ντονμπάς και της νότιας Ουκρανίας.

Όπως είπε, ο ρωσικός στρατός στοχεύει στην απόκτηση του ελέγχου της νότιας περιοχής της Ουκρανίας, καθώς θα τους παράσχει έναν διάδρομο προς την Υπερδνειστερία στη Μολδαβία.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος του Economist, Όλιβερ Κάρολ σε ανάρτησή του στο Τwitter ανέφερε ότι «ο ρωσικός στρατός για πρώτη φορά δηλώνει ότι στοχεύει στον έλεγχο ολόκληρης της νότιας Ουκρανίας. Ξεχάστε την "αποναζιστικοποίηση", τώρα πρόκειται επίσημα για την ένωση της Υπερδνειστερίας με τη Ρωσία και την άρνηση της Ουκρανίας στην πρόσβαση στη θάλασσα».

Οι αναφορές έρχονται μόλις εβδομάδες αφότου το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε ότι πιστεύει ότι τα ρωσικά στρατεύματα συγκεντρώνονται στην αυτοαποκαλούμενη δημοκρατία της Υπερδνειστερίας και προετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν «προβοκάτσιες» κατά μήκος των συνόρων.

Η Ουκρανία φοβάται ότι τα ρωσικά στρατεύματα στην Υπερδνειστερία, που πιστεύεται ότι αγγίζουν τα 1.300, θα μπορούσαν να ανοίξουν ένα άλλο μέτωπο στον πόλεμο.

Παρόλα αυτά, τόσο η Μολδαβία όσο και οι αυτονομιστικές αρχές στην αποσχισθείσα περιοχή, έχουν αρνηθεί αυτόν τον ισχυρισμό.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν» την κινητοποίηση των στρατευμάτων, αλλά «παρακολουθεί στενά» την κατάσταση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.