ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed: Ολοταχώς προς αύξηση επιτοκίων κατά 50 μ.β. τον Μάιο Κύριο

14:59 - 23 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Fed: Ολοταχώς προς αύξηση επιτοκίων κατά 50 μ.β. τον Μάιο
Οι αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις αναγκάζουν την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να συσφίξει ταχύτερα και πιο αποφασιστικά τη νομισματική πολιτική της και φαίνεται ότι τα επόμενα βήματα έχουν «κλειδώσει».

Βέβαια, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν «φωνές» εντός της Fed για ακόμα πιο... ακραία μέτρα, με τον Τζέιμς Μπούλαρντ να θέτει επί τάπητος την αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσεις τον Μάιο, τη μεγαλύτερη από το 1994, ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ και συνάδελφοί του είναι πιο μετριοπαθείς.

Όλα δείχνουν ότι η πρώτη αύξηση των επιτοκίων θα έρθει τον Μάιο και θα είναι κατά 50 μονάδες βάσης.

«Θα υποστήριζα σε αυτό το σημείο, δεδομένου του που βρίσκεται η οικονομία, μια άνοδο 50 μονάδων βάσης τον Μάιο και μερικές ακόμη για να φτάσουμε στο επίπεδο του 2,5% μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε στο CNBC η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ.

Μιλώντας για το «ουδέτερο επιτόκιο» που ούτε επιταχύνει, ούτε επιβραδύνει την ανάπτυξη εξήγησε ότι «το να κάνω μια υπερβολική κίνηση δεν φαίνεται ο σωστός τρόπος».

Οι χρηματαγορές ποντάρουν πλέον σε αυξήσεις κατά μισή μονάδα σε κάθε μία από τις επόμενες τέσσερις συνεδριάσεις της Fed και περίπου τρεις συνολικά ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το επόμενο έτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.