ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νιγηρία: Έκρηξη σε παράνομη πετρελαϊκή αποθήκη- Πάνω από 100 νεκροί

22:11 - 23 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Νιγηρία: Έκρηξη σε παράνομη πετρελαϊκή αποθήκη- Πάνω από 100 νεκροί
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε έκρηξη σε παράνομη αποθήκη διύλισης πετρελαίου στην πολιτεία Ρίβερς της Νιγηρίας, δήλωσαν αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης και μια περιβαλλοντική οργάνωση το Σάββατο (23/4).

«Η πυρκαγιά σημειώθηκε σε παράνομη τοποθεσία ανεφοδιασμού καυσίμων και επηρέασε περισσότερους από 100 ανθρώπους που κάηκαν και δεν μπορούν να αναγνωριστούν», δήλωσε ο επίτροπος πετρελαϊκών πόρων της πολιτείας, Γκούντλακ Όπια.

Η ανεργία και η φτώχεια στο πετρελαιοπαραγωγό Δέλτα του Νίγηρα έχουν καταστήσει την παράνομη διύλιση αργού μια ελκυστική επιχείρηση αλλά με θανατηφόρες συνέπειες. Το αργό πετρέλαιο αντλείται από ένα δίκτυο αγωγών που ανήκουν σε μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και διυλίζεται σε αυτοσχέδιες δεξαμενές.

Η επικίνδυνη διαδικασία έχει οδηγήσει σε πολλά θανατηφόρα ατυχήματα και έχει μολύνει μια περιοχή που έχει ήδη πληγεί από πετρελαιοκηλίδες σε γεωργικές εκτάσεις, κολπίσκους και λιμνοθάλασσες.

Το Κέντρο Υποστήριξης Νέων και Περιβάλλοντος είπε ότι πολλά οχήματα που βρίσκονταν σε ουρά για να αγοράσουν παράνομο καύσιμο κάηκαν στην έκρηξη.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:15 - 23 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.