ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Λεπέν αποδέχτηκε την ήττα της-Το «βλέμμα» στις βουλευτικές εκλογές

21:49 - 24 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Η Λεπέν αποδέχτηκε την ήττα της-Το «βλέμμα» στις βουλευτικές εκλογές
Η Μαρίν Λεπέν αποδέχτηκε την ήττα της στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα (24/4) στη Γαλλία.

Υποστήριξε, ωστόσο, ότι το αποτέλεσμα είναι μια «νίκη» για το πολιτικό κίνημά της. Αξίζει να σημειωθεί πως στις προεδρικές εκλογές του 2017 η Λεπέν είχε λάβει ποσοστό 33,9%, ενώ τώρα «ανέβηκε» γύρω στο 42%.

«Η βούλησή μας να υπερασπιστούμε τους Γάλλους» ενδυναμώθηκε, είπε η Λεπέν, σημειώνοντας ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της κοινωνικής πολιτικής του (Εμανουέλ) Μακρόν και της μετανάστευσης».

Η Λεπέν πρόσθεσε ότι «ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα», με το βλέμμα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές για τις οποίες είπε ότι υπάρχει «μεγάλος κίνδυνος» να εξασφαλίσει ο Μακρόν την πλειοψηφία και στο κοινοβούλιο.

«Θα είμαστε η αντιπολίτευση, καταρχάς για τα θέματα των συντάξεων, της ολιγωρίας της δικαιοσύνης, των μεταναστευτικών κυμάτων. Ο κ. Μακρόν δεν έχει κάνει τίποτα για να εξαφανιστεί επιτέλους αυτή η ψαλίδα που χωρίζει το έθνος μας», τόνισε.

«Μετά από αυτές τις εκλογές θα γίνουν πολλές πολιτικές ανακατατάξεις. Υπάρχει ένα κόμμα που ήρθε πρώτο, το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει, γιατί σε λίγες εβδομάδες έχουμε τις βουλευτικές εκλογές. Το σχέδιο του Μακρόν για τη Γαλλία είναι καταστροφικό», είπε και συμπλήρωσε:

«Ένας ισχυρός άνεμος θα μπορούσε να σαρώνει τη χώρα αλλά οι ψηφοφόροι επέλεξαν διαφορετικά. Οι ιδέες μας έφτασαν τελικά στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και μπορούμε να μιλάμε για εκθαμβωτική νίκη. Η θέληση μας ενισχύεται χωρίς να κρατάμε μνησικακία. Η ιστορία χίλιες φoρές έδωσε άδικο σε όσους προέβλεπαν την εξαφάνισή μας. Παρά την ήττα δεν μπορώ να εμποδίσω την ελπίδα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Λεπέν.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:46 - 24 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.