ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Η Γερμανία προτείνει σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

19:11 - 27 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Bloomberg: Η Γερμανία προτείνει σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο
Η Γερμανία είναι έτοιμη να υποστηρίξει μια σταδιακή απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, με φόντο τη διακοπή των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς Πολωνία και Βουλγαρία.

Το Βερολίνο θα υποστήριζε μια σταδιακή απαγόρευση αντί για άλλες επιλογές που έχουν πέσει το τραπέζι, όπως το ανώτατο όριο τιμών ή μηχανισμοί πληρωμής για παρακράτηση μέρους των εσόδων της Μόσχας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο. Η απαγόρευση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα πρέπει επίσης να έρθει με μια μεταβατική περίοδο.

Η Ε.Ε. επεξεργάζεται επί του παρόντος ένα έκτο πακέτο κυρώσεων. Διαβουλεύσεις μεταξύ των κρατών μελών αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Οι όποιες επίσημες προτάσεις θα μπορούσαν να υποβληθούν προς έγκριση από την επόμενη εβδομάδα. Η τελική απόφαση σχετικά με τον ακριβή μηχανισμό με τον οποίο η Ε.Ε. θα στοχεύσει το ρωσικό πετρέλαιο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν,. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τόνισε νωρίτερα πως θα υπάρξει συντονισμένη απάντηση στη Ρωσία, κάνοντας λόγο για εκβιασμό από τη μεριά του Πούτιν. Ωστόσο, το Bloomberg μετέδωσε πως υπάρχουν ήδη κάποιες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν συμφωνήσει να πληρώσουν σε ρούβλια, για να μη χάσουν την πρόσβαση στο ρωσικό αέριο.

Όσο για την Ελλάδα, οργανώνεται και περιμένει, καθώς οι επόμενες πληρωμές στη Ρωσία είναι προγραμματισμένες για τις 20 Μαϊου. Συνεπώς, υπάρχει χρόνος για έναν καλό σχεδιασμό, με την κυβέρνηση να διαβεβαιώνει πως η ενεργειακή επάρκεια είναι εξασφαλισμένη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.