ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας στις 2 Μαΐου-Η ατζέντα

21:45 - 27 Απρ 2022 | Ειδήσεις
ΕΕ: Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας στις 2 Μαΐου-Η ατζέντα
Την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Μαΐου, αναμένεται να συνεδριάσουν εκτάκτως οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ. Η σύνοδος θα φιλοξενηθεί στη Γαλλία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα εξεταστεί, μεταξύ άλλων, το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις την Τετάρτη με τη διακοπή παροχής φυσικού αερίου σε Πολωνία και Βουλγαρία και τις προειδοποιήσεις του Κρεμλίνου για διακοπή του σε όσες χώρες δεν πληρώσουν σε ρούβλια.

«Ύστερα από τη διακοπή της παράδοσης ρωσικού φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία, οι Ευρωπαίοι παραμένουν ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Θα οργανώσω μια συνάντηση τη Δευτέρα το απόγευμα με τους ομολόγους μου υπουργούς Ενέργειας της ΕΕ», ανακοίνωσε μέσω Twitter η Γαλλίδα υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μπαρμπαρά Πομπιλί.

{https://twitter.com/barbarapompili/status/1519371674294046723}

Σαφή προειδοποίηση πώς εάν οι καταναλωτές απορρίψουν να πληρώσουν με βάση το νέο σύστημα», τότε το διάταγμα του Προέδρου Πούτιν, βάσει του οποίου μπορεί να διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου, «φυσικά θα εφαρμοστεί», έστειλε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απέρριψε τις κατηγορίες ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί τις προμήθειες φυσικού αερίου ως εργαλείο εκβιασμού, λέγοντας ότι η χώρα είναι αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας και πως παραμένει προσηλωμένη στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο η Ρωσία εισήγαγε τον νέο κανόνα λόγω των κυρώσεων από «μη φιλικές χώρες εναντίον μας».

Νωρίτερα σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη για την ενεργειακή επάρκεια, μετά τις αποφάσεις της Gazprom. Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της σύσκεψης, υπάρχει ενεργειακή επάρκεια και δεν αναμένεται να προκύψει διαταραχή στην προμήθεια της χώρας. Οι επόμενες πληρωμές προς την Gazprom πρόκειται να γίνουν το τρίτο 10ημερο του Μαΐου. «Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ενεργειακά ασφαλής», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:33 - 27 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.