ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται η ροή φυσικού αερίου στην Ολλανδία

09:31 - 28 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Συνεχίζεται η ροή φυσικού αερίου στην Ολλανδία
Η Ρωσία εξακολουθεί να προμηθεύει την Ολλανδία με φυσικό αέριο ακόμα κι αν αρνείται να το πληρώσει σε ρούβλια, καθώς οι κρατικές εταιρείες της χώρας έχουν απευθείας συμβόλαια με τη Ρωσία, αναφέρει η NOS και αναμεταδίδει το Euractiv.
Όπως αναφέρεται, παρά τα όσα έγιναν με την Πολωνία και τη Βουλγαρία καθώς αρνήθηκαν να πληρώσουν σε ρωσικό νόμισμα η Ολλανδία, συνεχίζει να λαμβάνει ρωσικό αέριο καθώς οι κρατικές εταιρείες της έχουν απευθείας συμβόλαια με τη Ρωσία.

«Τελικά, τα εμπορικά μέρη είναι αυτά που μεταφέρουν τα χρήματα», δήλωσε η Lucia van Geuns, ενεργειακή εμπειρογνώμονας στο Κέντρο Στρατηγικών Μελετών της Χάγης.

«Είτε το κάνουν αυτό μέσω της κατασκευής που προτείνει η Gazprom είτε όχι, αυτό εναπόκειται στο εμπορικό μέρος να αποφασίσει», αναφέρει η NOS.

Η Ολλανδία προετοιμάστηκε επίσης για αυτήν την κατάσταση σε περίπτωση που η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου εξαντληθεί, καθώς πλέον βασίζεται μόνο στο 15% του ρωσικού φυσικού αερίου, αναφέρει η NL Times.

Η χώρα εργάζεται για την εξοικονόμηση ενέργειας και επικεντρώνεται στην εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). «​​Σήμερα σε μια επίσκεψη εργασίας στο Eemshaven στο Groningen. Ένας πλωτός τερματικός σταθμός LNG θα βρίσκεται εδώ από τον Αύγουστο. Αυτό σημαίνει ότι το LNG μπορεί να αποθηκευτεί και να μετατραπεί σε φυσικό αέριο για το ολλανδικό δίκτυο φυσικού αερίου. Αυτό μας επιτρέπει να εισάγουμε επιπλέον φυσικό αέριο από χώρες εκτός της Ρωσίας», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Κλίματος και Ενέργειας Rob Jetten τη Δευτέρα (25 Απριλίου).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.