ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Twitter: Ο Μασκ μπορεί να μην ολοκληρώσει την εξαγορά

10:33 - 28 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Twitter: Ο Μασκ μπορεί να μην ολοκληρώσει την εξαγορά
Δημοσίευμα του Reuters αναφέρει πως η εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ παραμένει ακόμη... μετέωρη και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ανατροπής.

Το τίμημα των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (41,76 δισεκατομμυρίων ευρώ) είναι μεγάλο και πολύ επενδυτές εκτιμούν πως τελικά η εξαγορά δεν θα ολοκληρωθεί. Για το λόγο αυτό έστειλαν τις μετοχές της εταιρίας που είχαν στην κατοχή τους, στο χαμηλότερο επίπεδο της τιμής τους από τότε που ανακοινώθηκε η συμφωνία εξαγοράς, πριν από δύο ημέρες.

Οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο ο Μασκ να μην έχει την απαραίτητη οικονομική ρευστότητα ώστε να χρηματοδοτήσει το ποσό των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων (19,93 δισεκατομμύυρίων ευρώ) που πρέπει να καταβάλει, ενώ μπορεί να αποφασίσει κατά της πώλησης μερικών μετοχών της στην Tesla Inc, που θα είναι ίσως αναγκαία για να βρει τα χρήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Twitter.

Ο ίδιος έχει προηγούμενα υπαναχωρήσει. Νωρίτερα μέσα στο μήνα αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην πάρει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter. Το 2018, ο Μασκ είχε προχωρήσει σε μία ανάρτηση στο Twitter ότι είχε «διασφαλίσει τη χρηματοδότηση» για μία συμφωνία 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων (68,34 δισεκατομμυρίων ευρώ) αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της Tesla, αλλά τελικά δεν προχώρησε με σχετική προσφορά.

Επιπρόσθετα, ο Μασκ θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων (0,95 δισεκατομμυρίων ευρώ) σε περίπτωση αποχώρησής του από τη συμφωνία. Το ποσό αυτό της αποζημίωσης, αποτελεί μόλις ένα μικρό μέρος της περιουσίας του, η οποία εκτιμάται από το Forbes στα 240 δισεκατομμύρια δολάρια (227,79 δισεκατομμύρια ευρώ).

«Υπάρχει μεγάλο ποσοστό σοβαρού ρίσκου για το επόμενο εξάμηνο που απαιτείται χρονικά για την ολοκλήρωση της συμφωνίας», δήλωσε ο Κρις Πουλτζ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου (Kellner Capital).

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον...

Τελευταία τροποποίηση στις 11:27 - 28 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.