ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν: Πακέτο- μαμούθ 33 δισ. για την Ουκρανία!

18:33 - 28 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Μπάιντεν: Πακέτο- μαμούθ 33 δισ. για την Ουκρανία!
Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την Ουκρανία ώστε να αποκρούσε τη ρωσική εισβολή. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, θα ζητήσει από το Κογκρέσο να αποδεσμεύσει άλλα 33 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία, τα 20 εκ των οποίων θα αφορούν στρατιωτική βοήθεια!

Ο Μπάιντεν θα προτείνει επίσης τη ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων Ρώσων ολιγαρχών για να αποζημιωθεί η Ουκρανία για τις ζημίες που υφίσταται. Για να υλοποιηθεί αυτή η πρόταση χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του Κογκρέσου.

Από τα 33 δισεκ. δολάρια, τα 20 θα αφορούν όπλα, πυρομαχικά και άλλη στρατιωτική βοήθεια, 8,5 δισεκ. θα δοθούν ως άμεση οικονομική βοήθεια στην ουκρανική κυβέρνηση και τα υπόλοιπα 3 δισεκ. ως ανθρωπιστική και επισιτιστική βοήθεια.

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια ανήλθε στα 3 δισεκ. δολάρια. Σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους έχουν παγώσει περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 30 δισεκ. δολάρια, όπως γιοτ, ελικόπτερα, κτίρια και έργα τέχνης.

Σχεδιάζουν τη διαίρεση της Ουκρανίας 

Ο αρχηγός της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πολωνία ότι σχεδιάζουν να εξασφαλίσουν μια σφαίρα επιρροής στην Ουκρανία. Οι δηλώσεις του συνιστούν την πιο ισχυρή ένδειξη εκ μέρους της Μόσχας ότι ο πόλεμος μπορεί να λήξει με μια επιβεβλημένη διαίρεση της Ουκρανίας μεταξύ Δύσης και Ρωσίας. 

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR), επικαλέσθηκε αδημοσίευτες πληροφορίες, οι οποίες όπως είπε, δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Πολωνία, σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, σχεδιάζουν να αποκαταστήσουν τον έλεγχο της Πολωνίας σ‘ ένα τμήμα της δυτικής Ουκρανίας. 

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει λάβει η Υπηρεσία Εξωτερικής Κατασκοπείας της Ρωσίας, η Ουάσιγκτον και η Βαρσοβία εκπονούν σχέδια για να εγκαθιδρύσουν έναν αυστηρό στρατιωτικό και πολιτικό έλεγχο επί των ιστορικών της κτήσεων στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ναρίσκιν.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:09 - 28 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.