ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεφώνημα Ερντογάν σε Πούτιν για «ειρηνευτική πρωτοβουλία»

19:15 - 28 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Τηλεφώνημα Ερντογάν σε Πούτιν για «ειρηνευτική πρωτοβουλία»
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να καλλιεργεί του... διαμεσολαβητή στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας.

Την Πέμπτη (28/4) τηλεφώνησε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, στον οποίο είπε ότι θέλει να εργαστεί για την ειρήνη στην Ουκρανία, την επομένη μιας ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ της Ουάσινγκτον και Μόσχας σε τουρκικό έδαφος.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο ηγετών, ο Ερντογάν δήλωσε «έτοιμος να πάρει πρωτοβουλία για να τερματιστεί ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και να χρησιμεύσει ως μεσολαβητής στον δρόμο της ειρήνης", όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος «εξέφρασε τη βούλησή του για την εδραίωση διαρκούς ειρήνης στην περιοχή, μόλις καταστεί δυνατόν», τονίζοντας την ώθηση που δόθηκε κατά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο επικεφαλής του Κρεμλίνου ευχαρίστησε τον Ερντογάν για την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, η οποία «έλαβε χώρα στην Τουρκία υπό τον συντονισμό και την επίβλεψη» των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών (ΜΙΤ).

«Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Τούρκο ηγέτη για τη βοήθειά του στην υλοποίηση» αυτής της ανταλλαγής, δήλωσε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.