ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωκοινοβούλιο: Στις πλάτες των νέων το «βάρος» του δημογραφικού!

14:15 - 30 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Ευρωκοινοβούλιο: Στις πλάτες των νέων το «βάρος» του δημογραφικού!
Μονοσέλιδο ενημερωτικό σημείωμα του Ευρωκοινοβουλίου, εμπλουτισμένο με αποκαλυπτικό «γράφημα», αποκαλύπτει ότι, τα σημερινά παιδιά και νέοι, θα είναι εκείνα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αυξημένο βάρος στη στήριξη του υπόλοιπου πληθυσμού καθώς μεγαλώνουν και πηγαίνουν στην εργασία.

Οι νέοι πρέπει ν’ αρχισουν να ανησυχούν, αναφέρει το έγγραφο, πρώτον, επειδή το μερίδιο των παιδιών και των νέων στο σύνολο του πληθυσμού μειώνεται, ενώ το μερίδιο των ηλικιωμένων συνεχίζει να αυξάνεται

Η πρόσθεση αυτών των αριθμών σημαίνει ότι τα σημερινά παιδιά αναμένεται να αντιμετωπίσουν αυξημένο βάρος στη στήριξη του υπόλοιπου πληθυσμού καθώς μεγαλώνουν και πηγαίνουν στην εργασία.

Πράγματι, το 2019, από τα 447 εκατομμύρια κατοίκους της ΕΕ-27, τα 68 εκατομμύρια ήταν παιδιά (ηλικίας 14 ετών και κάτω) και τα 91 εκατομμύρια ήταν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (ηλικίας 65 ετών και άνω).

childeu

Το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ —περίπου 142 εκατομμύρια— ήταν ηλικίας κάτω των 30 ετών. Τα αγόρια ήταν ελαφρώς περισσότερα από τα κορίτσια, με τα πρώτα να αντιπροσωπεύουν το 51 % του πληθυσμού ηλικίας 14 ετών και κάτω.

Το έγγραφο στα αγγλικά ΕΔΩ

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.