ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δραματική έκκληση της γερμανικής κυβέρνησης: Προμηθευτείτε τρόφιμα και νερό!

18:15 - 02 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Δραματική έκκληση της γερμανικής κυβέρνησης: Προμηθευτείτε τρόφιμα και νερό!
Σύσταση στους Γερμανούς πολίτες να προμηθευτούν και να αποθηκεύσουν τρόφιμα και νερό, έκανε η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Νάνσι Φέιζερ (φωτο).

Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, κάλεσε τους πολίτες να ψωνίσουν «χωρίς πανικό» και να αποθηκεύσουν τρόφιμα και υγρά για το ενδεχόμενο εκτεταμένων διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος. «Για την περίπτωση», όπως είπε χαρακτηριστικά, «κυβερνοεπιθέσεων ικανών να προκαλέσουν καταστροφές σε βασικές υποδομές ύδρευσης και παροχής ηλεκτρικής ενέργειας».

«Πρέπει να επιταχύνουμε εδώ για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες κρίσεις – πανδημίες, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τους κινδύνους του πολέμου» δήλωσε η πολιτικός του SPD στην Handelsblatt.

Σημείωσε, επίσης, ότι πρέπει να ελεγχθεί ποια προστατευτικά μέτρα είναι απαραίτητα. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τεχνικά ζητήματα, είπε, «αλλά και προμήθειες για τρόφιμα, φάρμακα ή ιατρικές προμήθειες». Τόνισε ότι αν το ρεύμα διακοπεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι «σίγουρα χρήσιμο να έχουμε προμήθειες έκτακτης ανάγκης στο σπίτι».

Αναφερόμενη στις προμήθειες που πρέπει να έχουν οι πολίτες, είπε ότι οι πολίτες πρέπει να ανατρέξουν σε ειδική λίστα της γερμανικής Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις προμήθειες που πρέπει να έχει κάποιος: «10 λίτρα σε νερό και υγρά, 3,5 κιλά σιτηρά, ψωμί, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, 1,5 κιλό κρέας, ψάρι, αυγά».

Η Φέιζερ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των καταφυγίων της Γερμανίας. Ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται απογραφή τους. Όπως είπε, υπάρχουν ακόμη 599 καταφύγια στη Γερμανία. «Και υπάρχουν καταφύγια που χρησιμοποιούνται διαφορετικά σήμερα. Είναι λογικό αν επανενεργοποιήσουμε κάποια από αυτά», σημείωσε.

Τέλος, συνέστησε στους πολίτες να δημιουργήσουν αποθέματα σταδιακά και να μην πάνε μαζικά για ψώνια, για να μην δημιουργηθεί πανικός και ελλείψεις στις αγορά, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τη ρωσική πρεσβεία για εκστρατείες παραπληροφόρησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:43 - 02 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.