ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Έφοδος στα γραφεία της Morgan Stanley

14:53 - 03 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Γερμανία: Έφοδος στα γραφεία της Morgan Stanley
Γερμανοί εισαγγελείς πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της Morgan Stanley στη Φρανκφούρτη ως μέρος της ευρύτερης έρευνας για το αμφιλεγόμενο σκάνδαλο Cum-Ex που έκλεψε δισεκατομμύρια ευρώ από τους φορολογούμενους.

Οι Αρχές ερευνούν μια τράπεζα και τα σπίτια δύο υπόπτων στο πλαίσιο της έρευνας για το Cum-Ex, σύμφωνα με εκπρόσωπο των εισαγγελέων της Κολωνίας. Περισσότεροι από 75 αξιωματικοί συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Η Morgan Stanley επιβεβαίωσε την είδηση και είπε ότι η έρευνα σχετίζεται με μια «παλιά δραστηριότητα» και ότι η τράπεζα «συνεχίζει να συνεργάζεται με τις γερμανικές αρχές».

Οι εισαγγελείς στην Κολωνία ανακρίνουν περίπου 1.500 άτομα από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, ιδιαίτερα σε διεθνείς τράπεζες. Ανάμεσα σε άλλα, έκαναν έφοδο και στα γραφεία της Barclays στη Φρανκφούρτη τον Μάρτιο.

Το σκάνδαλο Cum-Ex χρονολογείται πάνω από δέκα χρόνια πριν, αλλά εξακολουθεί να ταράζει τον τραπεζικό κλάδο, με την Deutsche Bank να υφίσταται επίσης συνέπειες.

Το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα την αναδρομική εφαρμογή των νόμων για να διασφαλίσει ότι η κυβέρνηση μπορεί να δεσμεύσει κεφάλαια που οι τράπεζες και άλλοι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο εισέπραξαν στις συναλλαγές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.