ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάριο Ντράγκι: Πρέπει να αποφασίζουμε με ειδική πλειοψηφία στην ΕΕ

17:05 - 03 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Μάριο Ντράγκι: Πρέπει να αποφασίζουμε με ειδική πλειοψηφία στην ΕΕ
Υπέρ της λήψης αποφάσεων, όχι με ομοφωνία αλλά με ειδική πλειοψηφία στην ΕΕ, προκειμένου ν’ αντιμετωπισθούν έγκαιρα οι πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει, τάχθηκε σήμερα, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι!

Ο πρωθυπουργός Ντράγκι σημείωσε ότι το άθροισμα των τρεχουσών κρίσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη -ο πόλεμος στην Ουκρανία, η αύξηση των τιμών της ενέργειας και οι αφίξεις προσφύγων- «μας αναγκάζει να επιταχύνουμε τη διαδικασία ένταξης».

«Πρέπει να δείξουμε στους πολίτες της Ευρώπης ότι είμαστε ικανοί να οδηγήσουμε μια Ευρώπη που ανταποκρίνεται στις αξίες της, την ιστορία της και τον ρόλο της στον κόσμο».

Πρόσθεσε επίσης ότι: «Πρέπει να προχωρήσουμε πέρα από τη χρήση της αρχής της ομοφωνίας και να προχωρήσουμε προς αποφάσεις που λαμβάνονται με ειδική πλειοψηφία», για μια «Ευρώπη ικανή να λαμβάνει αποφάσεις έγκαιρα».

Για τη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, περιορίσθηκε να πει ότι «προτεραιότητα είναι να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό», προσθέτοντας ότι «Θέλουμε την Ουκρανία στην ΕΕ» και «πρέπει επίσης να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Ο Ντράγκι πρότεινε επίσης αύξηση του συντονισμού μεταξύ των εθνικών αμυντικών συστημάτων, ενισχύοντας τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ διαχειρίζεται τη μετανάστευση, καθώς και περιορισμό των λογαριασμών και των τιμών των καυσίμων και υποστήριξη των μισθών για να βοηθηθούν οι οικογένειες.

«Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε σ’ αυτό», κατέληξε.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.