ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O πρώην αντιπρόεδρος της Gazprombank καταγγέλλει-Έκαναν «φτερά» οι καταθέσεις μου

19:54 - 03 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
O πρώην αντιπρόεδρος της Gazprombank καταγγέλλει-Έκαναν «φτερά» οι καταθέσεις μου
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Gazprombank, Ίγκορ Βαλαμπούγεφ, ο οποίος έφυγε στην Ουκρανία μετά την έναρξη του πολέμου, δήλωσε ότι από τους λογαριασμούς του που διατηρούσε στην Gazprombank εξαφανίσθηκαν όλα τα χρήματά του.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Telegraph είπε ότι, εγκαταλείποντας τη Ρωσία, έχασε κάθε πρόσβαση στις κάρτες του (Visa και Mastercard), καθώς έπαψαν να λειτουργούν στο εξωτερικό.

Αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο ίδιος όλες του οι καταθέσεις χάθηκαν από τους λογαριασμούς του, θεωρώντας ότι αυτό ήταν “τα αντίποινα” για την “λιποταξία” του και πως θα ήθελε να δει τον Πούτιν στην κρεμάλα γι’ αυτά που κάνει στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν πολλοί δυσαρεστημένοι με την πολιτική του Κρεμλίνου ακόμη και σε τέτοιους “κρατικούς γίγαντες” όπως είναι η Gazprom, παρότι αυτό δεν το βλέπει η κοινή γνώμη. “Υπάρχει ένας πολύ γνωστός άνθρωπος στην Gazprom που μου είπε: ‘Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Πούτιν χρειάζεται την Ουκρανία’”, δήλωσε ο Βαλαμπούγεφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει τίποτα, ωστόσο “καλύτερα είναι να κοιμάμαι στον δρόμο παρά να εγκαταλείψω την Ουκρανία”. Παράλληλα δηλώνει : “Η ζωή που είχα πριν από τον πόλεμο δεν υπάρχει πλέον, και αυτό πραγματικά δεν με ανησυχεί”.

Στα τέλη Απριλίου ο Βαλαμπούγεφ σε συνέντευξή του στον ιστότοπο The Insider, είπε ότι εγκατέλειψε την Ρωσία και είναι έτοιμος να ενταχθεί στις γραμμές της ουκρανικής πολιτοφυλακής.

“Περισσότερο δεν μπορούσα να μείνω στην Ρωσία. Ως προς την εθνικότητα είμαι Ουκρανός, γεννήθηκα στην Αχτίρκα, δεν μπορούσα να παρακολουθώ από το περιθώριο τι κάνει η Ρωσία στην πατρίδα μου. Η επίσκεψή μου είναι σαν μια μετάνοια, θέλω να απαλλαγώ από το ρωσικό παρελθόν. Θέλω να μείνω στην Ουκρανία έως την νίκη” είχε δηλώσει τότε, υπογραμμίζοντας ότι ήθελε να επιστρέψει στην Ουκρανία από το 2014 αλλά δεν μπορούσε να το κάνει για οικογενειακούς λόγους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.