ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουκρανία: «Έπεσε» το Αζοφστάλ- Οι Ρώσοι εισέβαλαν στο εργοστάσιο

20:41 - 04 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Ουκρανία: «Έπεσε» το Αζοφστάλ- Οι Ρώσοι εισέβαλαν στο εργοστάσιο
Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στον χώρο του εργοστασίου χάλυβα Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, ανέφερε απόψε (4/5) ένας σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, μιλώντας στο Radio Free Europe/Radio Liberty.

Μέχρι και απόψε το βράδυ η Ουκρανία παραμένει σε επαφή με τις ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το Αζοφστάλ, τόνισε σύμφωνα με το Reuters. Η αντίσταση των Ουκρανών μαχητών έδειχνε να κάμπτεται μετά από πολλές ημέρες μαχών, πρόσθεσε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ουκρανικές αρχές παραμένουν σε επικοινωνία με τις δυνάμεις στο σημείο, παρά τις προγενέστερες πληροφορίες που έκαναν λόγο για διακοπή κάθε επικοινωνίας.

Νωρίτερα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο, η επικοινωνία με τους Ουκρανούς μαχητές είχε χαθεί και ήταν άδηλο αν ζουν ή αν έχουν συλληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης στην ουκρανική τηλεόραση, υπολογίζεται ότι στις εγκαταστάσεις του Αζοφστάλ βρίσκονται παγιδευμένα τουλάχιστον 30 παιδιά, καθώς και δεκάδες άμαχοι, κυρίως γυναίκες και ηλικιωμένοι.

«Σήμερα διεξάγονται σφοδρές μάχες στο έδαφος του φρουρίου μας, στην έκταση του Αζοφστάλ. Τα γενναία παιδιά μας υπερασπίζονται αυτό το φρούριο, αλλά είναι πολύ δύσκολο, γιατί βαρύ πυροβολικό και τανκς πυροβολούν σε όλο το φρούριο, η αεροπορία επιχειρεί, τα πλοία έχουν πλησιάσει και επίσης χτυπάνε το φρούριο», ανέφερε, σύμφωνα με το CNN.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:10 - 04 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.