ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρεμλίνο: Η Ρωσία θα παραμείνει «για πάντα» στη νότια Ουκρανία

18:51 - 06 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Κρεμλίνο: Η Ρωσία θα παραμείνει «για πάντα» στη νότια Ουκρανία
Η Ρωσία θα παραμείνει «για πάντα» στη νότια Ουκρανία, δήλωσε την Παρασκευή (6/5) ο γενικός γραμματέας του κόμματος Ενωμένη Ρωσία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Αντρέι Τουρτσάκ.

Οι δηλώσεις έγιναν από τη Χερσώνα, την οποία επισκέφθηκε. Πρόκειται για μία από τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, την οποία ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχο τους από τον Μάρτιο.

«Απευθυνόμενος στους κατοίκους της περιοχής Χερσώνα, θα ήθελα να πω για άλλη μια φορά ότι η Ρωσία είναι εδώ για πάντα. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό», δήλωσε ο Τουρτσάκ, πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή), σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ρωσικά στρατεύματα στο Σεβεροντόνετσκ

Στο μεταξύ, ο Ολεξάντρ Στρίουκ, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Σεβεροντόνετσκ, δήλωσε: Η πόλη είναι σχεδόν περικυκλωμένη από ρωσικά και (αποσχιστικά) στρατεύματα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ. Προσπαθούν να εισβάλουν στην πόλη μέσα από κοντινά χωριά.

Πρόεκιται για την πιο ανατολική πόλη της Ουκρανίας που κατέχει το Κίεβο.

Η κατάληψη του Σεβεροντόνετσκ θα ήταν ένα σημαντικό κέρδος για τον ρωσικό στρατό, ο οποίος έχει επικεντρώσει εκ νέου τις προσπάθειές του στην κατάληψη ολόκληρης της ανατολικής περιοχής του Ντονμπάς, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.