ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Η Δύση ετοίμαζε εισβολή στα εδάφη μας

10:42 - 09 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Πούτιν: Η Δύση ετοίμαζε εισβολή στα εδάφη μας
Επίθεση στη Δύση και νέα στοιχεία στο αφήγημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία περιλάμβανε η ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν στην παρέλαση για την 77η επέτειο της λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Πούτιν επέλεξε το ρόλο του... θύματος, που απλώς αντέδρασε: «Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη χώρα μας, περιλαμβανομένης της Κριμαίας, αλλά εμείς δεν θα επιτρέπαμε να συμβεί αυτό», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος από την Κόκκινη Πλατεία.

«Προσπάθησαν να κάνουν μια απαράδεκτη ανάπτυξη δυνάμεων δίπλα μας», είπε για το ΝΑΤΟ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, «αλλά εμείς το αποτρέψαμε αυτό και ήταν το μοναδικό σωστό πράγμα που μπορούσαμε να κάνουμε».

«Εμείς ποτέ δε θα εγκαταλείψουμε την παράδοσή μας και την πατρίδα μας, εν μέσω ρωσοφοβίας, επαίνου των προδοτών και γενικής παρακμής ηθών σε άλλες χώρες», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας την επίθεση στη Δύση είπε πως «οι εχθροί της Ρωσίας επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν τρομοκράτες κατά της πατρίδας μας».

Ο Πούτιν έδωσε ακόμα συγχαρητήρια στους νικητές του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου», αλλά και τους προστάτες σήμερα του Ντόνμπας, στην ανατολική Ουκρανία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.