ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζελένσκι για 9η Μαΐου: Δεν θα παραχωρήσουμε τίποτα- Θα νικήσουμε

12:18 - 09 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Ζελένσκι για 9η Μαΐου: Δεν θα παραχωρήσουμε τίποτα- Θα νικήσουμε
Σίγουρος ότι η Ουκρανία θα είναι η νικήτρια στον πόλεμο με τη Ρωσία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να παραχωρήσει κανένα έδαφος, εμφανίστηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για την 9η Μαΐου, επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Την Ημέρα της Νίκης επί του ναζισμού, πολεμάμε για μια νέα νίκη. Ο δρόμος γι' αυτήν είναι δύσκολος, αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα νικήσουμε», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Οι Ουκρανοί είναι ένας ελεύθερος λαός που έχει πολεμήσει πολλές φορές για να υπερασπιστεί τη χώρα του στην ιστορία και έχει χαράξει τον "δικό του δρόμο. Σήμερα διεξάγουμε πόλεμο σε αυτόν τον δρόμο και δεν θα παραχωρήσουμε σε κανέναν ούτε ένα κομμάτι της γης μας και δεν θα παραχωρήσουμε ούτε ένα κομμάτι της ιστορίας μας», ξεκαθάρισε.

Και συνέχισε: «Είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας, οι οποίοι μαζί με άλλους λαούς στο πλαίσιο του αντιχιτλερικού συνασπισμού νίκησαν τον ναζισμό. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προσαρτήσει αυτήν την νίκη, να την οικειοποιηθεί. Νικήσαμε τότε, θα νικήσουμε τώρα».

Καταλήγοντας, τόνισε: «Δεν υπάρχουν δεσμά που να μπορούν να φυλακίσουν το ελεύθερο πνεύμα μας. Δεν υπάρχει κατοχική δύναμη που να μπορεί να ριζώσει στην ελεύθερη χώρα μας. Δεν υπάρχει εισβολέας που να μπορεί να κυριαρχήσει επί του ελεύθερου λαού μας. Αργά ή γρήγορα θα νικήσουμε».

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ζελένσκι φαίνεται να περπατάει στην κεντρική λεωφόρο του Κιέβου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.