ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Δεν δόθηκε ευκαιρία ειρηνικής λύσης- Ο πόλεμος θα συνεχιστεί

16:34 - 09 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Πούτιν: Δεν δόθηκε ευκαιρία ειρηνικής λύσης- Ο πόλεμος θα συνεχιστεί
Αποφασισμένος να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος, υποστηρίζοντας ότι δεν δόθηκε στη Ρωσία η ευκαιρία να τερματίσει τη σύγκρουση με ειρηνικά μέσα, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα, μιλώντας με τον Αρτέμ Ζόγκα, πατέρα του διοικητή του τάγματος Sparta, Βλαντιμίρ Ζόγκα, που σκοτώθηκε στο Ντονμπάς, και λίγο μετά από την ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για την Επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης του Κόκκινου Στρατού στις 9 Μαΐου 1945, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως η Ρωσία θα είχε χρησιμοποιήσει κάθε ευκαιρία για να εξομαλύνει την κατάσταση στην Ουκρανία με ειρηνικά μέσα, αλλά δεν της δόθηκε ποτέ αυτή η ευκαιρία.

«Αν υπήρχε τουλάχιστον μία ευκαιρία να λυθεί αυτό το ζήτημα με άλλα, ειρηνικά μέσα, σίγουρα θα είχαμε χρησιμοποιήσει αυτήν την ευκαιρία. Αλλά δεν μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία, απλά όχι», είπε μεταξύ άλλων.

Ακόμα προσέθεσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα «πολεμούν γενναία, ηρωικά και επαγγελματικά», ενώ προανήγγειλε πως «όλα τα σχέδια υλοποιούνται. Το αποτέλεσμα θα επιτευχθεί - δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό».

Από τη μεριά του ο Ζόγκα, ο οποίος πλέον ηγείται του τάγματος, διαβεβαίωσε τον Πούτιν ότι οι στρατιώτες θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να «εκπληρώσουν την αποστολή». 

«Σίγουρα θα κερδίσουμε, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», υποσχέθηκε, ευχαριστώντας τον Πούτιν για τη στήριξη εκ μέρους όλων των πολιτών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.