ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μασκ επαναφέρει τον Τραμπ στην… ενεργό δράση του Twitter

21:37 - 10 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Ο Μασκ επαναφέρει τον Τραμπ στην… ενεργό δράση του Twitter
Την επαναφορά του αποκλεισμένου λογαριασμού του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Twitter υποσχέθηκε ο επικείμενος ιδιοκτήτης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Έλον Μασκ, σε περίπτωση φυσικά που ολοκληρωθεί η εξαγορά.

Οι δηλώσεις του Μασκ σηματοδοτούν, σύμφωνα με το CNN, την πρώτη δημόσια αναγνώριση αυτού που αναμενόταν ευρέως, από τότε που ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ανακοίνωσε τα σχέδιά του να αγοράσει το Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων. Συγκεκριμένα, ο Μασκ χαρακτήρισε ως «λάθος» την απόφαση της διοίκησης του Twitter να απαγορεύσει την πρόσβαση τον Τραμπ τον Ιανουάριο του 2021.

«Πιστεύω ότι δεν ήταν σωστή η απαγόρευση στον Ντόναλντ Τραμπ, νομίζω ότι ήταν λάθος», είπε ο ισχυρός άνδρας της Tesla και πρόσθεσε: «Θα αντέστρεφα τη μόνιμη απαγόρευση... Είναι η γνώμη μου και ελπίζω ο (ιδρυτής του Twitter) Τζακ Ντόρσεϊ να συμμερίζεται αυτήν την άποψη, δηλαδή ότι δεν πρέπει να έχουμε απαγορεύσεις εφ’ όρου ζωής».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσβαση του Τραμπ στο Twitter ανεστάλη οριστικά μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021, με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων της πλατφόρμας περί υποκίνησης βίας, μια απόφαση που η εταιρεία είπε ότι ήταν του Ντόρσεϊ.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ ξεκαθάρισε πως δε θα επέστρεφε στο Twitter ακόμη και αν αποκατασταθεί ο λογαριασμός του. Αντ' αυτού προωθεί το δικό του εγχείρημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Truth Social.

Βέβαια, ο Μασκ αναγνώρισε ότι η απόκτηση του Twitter και η επιστροφή του Τραμπ δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. «Δεν έχω ακόμη το Twitter, άρα αυτό δεν είναι κάτι που θα συμβεί σίγουρα, γιατί τι θα συμβεί τελικά αν δεν γίνω ο ιδιοκτήτης του Twitter;» τόνισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:16 - 10 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.