ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμετακίνητη η Ουγγαρία για το εμπάργκο στο πετρέλαιο- Νέα παράταση

12:21 - 11 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Αμετακίνητη η Ουγγαρία για το εμπάργκο στο πετρέλαιο- Νέα παράταση
Νέα παράταση παίρνει η επικύρωση της συμφωνίας για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, στο πλαίσιο του νέου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ στη Μόσχα.

Η πρόταση της Ε.Ε. για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο θα μπορούσε να καταστρέψει την ουγγρική οικονομία και δεν προσφέρει λύση στα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργήσει για τη χώρα μας, διεμήνυσε σήμερα ο Ούγγρος ΥΠΕΞ. 

Όπως είπε, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος στο Facebook, στις συνομιλίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, η Κομισιόν δεν έχει προσφέρει λύση, επομένως ο μόνος τρόπος να υπάρξει συμφωνία «είναι το εμπάργκο να εφαρμοστεί σε όλες τις μεταφορές μέσω πλοίων και οι ποσότητες ρωσικού πετρελαίου μέσω αγωγών να εξαιρεθούν εντελώς».

Όπως φαίνεται, η επίσκεψη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προχθές στη Βουδαπέστη δεν ήταν αρκετή για την άρση των ουγγρικών ενστάσεων στο πακέτο με την υφιστάμενη μορφή του.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως είναι εξαιρετικά πιθανό η συμφωνία να μην εγκριθεί αυτή την εβδομάδα και να υπάρξει νέα παράταση.

Υπενθυμίζουμε τέλος πως από το 6ο πακέτο κυρώσεων αφαιρέθηκε η πρόταση για απαγόρευση της μεταφοράς πετρελαίου σε τρίτες χώρες από πλοία με ευρωπαϊκή σημαία. Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ευνοϊκή για ναυτιλιακές χώρες, όπως η Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.