ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαβρόφ: Δεν θέλουμε πόλεμο στην Ευρώπη- Μεντβέντεφ: Πόλεμος δι'αντιπροσώπου

13:19 - 11 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Λαβρόφ: Δεν θέλουμε πόλεμο στην Ευρώπη- Μεντβέντεφ: Πόλεμος δι'αντιπροσώπου
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έκαναν την Τετάρτη (11/5) νέες δηλώσεις με τις οποίες επιτίθενται στη Δύση και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ.

Ο Λαβρόφ τόνισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει πόλεμος στην Ευρώπη, ενώ ο Μεντβέντεφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως κάνει πόλεμο στη Ρωσία "δι' αντιπροσώπου".

«Αν ανησυχείτε για την προοπτική ενός πολέμου στην Ευρώπη - δεν το θέλουμε αυτό καθόλου», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη που έδωσε στο Μουσκάτ, έπειτα από συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών του Ομάν. «Όμως σας εφιστώ την προσοχή στο γεγονός ότι η Δύση είναι αυτή που διαρκώς και επιμόνως λέει πως σ' αυτή την κατάσταση είναι απαραίτητο να ηττηθεί η Ρωσία. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Ρωσία έχει αρκετούς αγοραστές για τους ενεργειακούς πόρους της πέραν των δυτικών χωρών. «Η Δύση ας πληρώσει περισσότερα απ' ό,τι πλήρωνε στη Ρωσική Ομοσπονδία και ας εξηγήσει στον πληθυσμό της γιατί θα πρέπει να γίνει φτωχότερος», δήλωσε ο Λαβρόφ από το Μουσκάτ.

Στο μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι διεξάγουν έναν «πόλεμο δια πληρεξουσίων» εναντίον της Ρωσίας, αφού η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ένα πακέτο βοήθειας 40 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία, και τόνισε πως η αμερικανική οικονομία θα υποφέρει.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, το νομοσχέδιο που ενέκρινε η αμερικανική βουλή αποτελεί προσπάθεια «να υποστεί η χώρα μας μια σοβαρή ήττα και να περιοριστεί η οικονομική ανάπτυξη και η πολιτική επιρροή της στον κόσμο».

«Δεν θα έχει αποτέλεσμα. Το τυπογραφικό πιεστήριο, μέσω του οποίου η Αμερική διαρκώς αυξάνει το ήδη διογκωμένο κυβερνητικό χρέος της, θα σπάσει πιο γρήγορα», τόνισε, ενώ έριξε την ευθύνη για τις «παράλογες» τιμές των καυσίμων και των τροφίμων στις ΗΠΑ σ' αυτό που αποκάλεσε «ρωσοφοβικές αρχές» της Αμερικής.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:22 - 11 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.