ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Δέσμευση παρόχων ίντερνετ για μείωση των λογαριασμών φτωχών νοικοκυριών

08:32 - 12 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Δέσμευση παρόχων ίντερνετ για μείωση των λογαριασμών φτωχών νοικοκυριών
Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε τη Δευτέρα (09/05) ότι σύναψε συμφωνία με 20 παρόχους ίντερνετ προκειμένου να μειώσουν το κόστος συνδρομής ή να διασφαλίσουν πρόσβαση υψηλής ταχύτητας για τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα.

Ειδικότερα, 20 εταιρίες ίντερνετ συμφώνησαν να μειώσουν τις τιμές τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι AT&T, Comcast και Verizon. Οι παραπάνω πάροχοι που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Προσιτής Συνδεσιμότητας, προσφέρουν ίντερνετ υψηλής ταχύτητας με μειωμένο κόστος, διασφαλίζοντας παράλληλα την κάλυψη του 80% του αμερικανικού πληθυσμού σε αστικές και αγροτικές ζώνες.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, αυτή η απόφαση προβλέπει ότι δεκάδες εκατομμύρια νοικοκυριά θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνουν ίντερνετ υψηλής ταχύτητας χωρίς κόστος. Μάλιστα, τα νοικοκυριά που πληρούν τις προϋποθέσεις για το Πρόγραμμα Προσιτής Συνδεσιμότητας, που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο, θα μπορούν να λαμβάνουν έκπτωση έως και 30 δολάρια ανά μήνα για τη συνδρομή τους στο διαδίκτυο.

Τα νοικοκυριά που μπορούν να διεκδικήσουν την επιδότηση πρέπει να έχουν εισόδημα τουλάχιστον 200% χαμηλότερο από το ομοσπονδιακό όριο φτώχειας ή ένα μέλος να είναι ήδη εγγεγραμμένο σε ένα από τα προγράμματα κυβερνητικής βοήθειας, όπως το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Διατροφής (SNAP) ή το σύστημα ασφάλισης υγείας (Medicaid).

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επίσης δημιουργήσει έναν ιστότοπο, το GetInternet.gov, όπου οι καταναλωτές μπορούν να κατευθυνθούν για το πώς να εγγραφούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και να αιτηθούν την επιδότηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:33 - 12 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.