ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΑΕ: Νέος πρόεδρος ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ- Συγχαρητήρια Μητσοτάκη

18:25 - 14 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
ΗΑΕ: Νέος πρόεδρος ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ- Συγχαρητήρια Μητσοτάκη
Ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ-Ναχιάν εξελέγη και επίσημα το Σάββατο (14/5), ως πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από το ομοσπονδιακό ανώτατο συμβούλιο.

Το συμβούλιο, το οποίο συγκεντρώνει τους ηγέτες των επτά εμιράτων, εξέλεξε τον Σεΐχη Μοχάμεντ, γνωστό ως MbZ, μια ημέρα μετά τον θάνατο του ετεροθαλούς αδελφού του, του προέδρου Σεΐχη Χαλίφα μπιν Ζάιεντ, ο οποίος ήταν επίσης ηγεμόνας του Άμπου Ντάμπι.

«Τον συγχαίρουμε και υποσχόμαστε πίστη σε αυτόν, όπως και ο λαός μας…και ολόκληρη η χώρα θα ακολουθήσει την ηγεσία του προς δόξα», ανέφερε στο Twitter, ο ηγεμόνας του Ντουμπάι, Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός των ΗΑΕ.

Ο MbZ, 61 ετών, είχε ήδη την εξουσία για χρόνια σε μια περίοδο που ο Σεΐχης Χαλίφα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου ενός εγκεφαλικού επεισοδίου το 2014.

Συγχαρητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη με μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον νέο ηγέτη των ΗΑΕ, επισημαίνοντας ότι είναι στενός φίλος της Ελλάδας.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Σεΐχη Mohamed Bin Zayed, στενό φίλο της Ελλάδας, για την εκλογή του στην προεδρία των ΗΑΕ. Του εύχομαι από καρδιάς, κάθε επιτυχία στα νέα του υψηλά καθήκοντα, προς όφελος της χώρας του, του λαού του και της περιοχής», έγραψε χαρακτηριστικά στο tweet του ο πρωθυπουργός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.