ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

50 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως αντιμέτωποι με την πείνα λόγω πολέμου

20:50 - 14 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
50 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως αντιμέτωποι με την πείνα λόγω πολέμου
Έως και 50 εκατομμύρια άνθρωποι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πείνα τους επόμενους μήνες λόγω της έλλειψης τροφίμων εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, προειδοποιούν τα μέλη της G7.

Συγκεκριμένα, μιλώντας μετά τη σύνοδο κορυφής της G7 στη Γερμανία, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι έως και 50 εκατομμύρια άνθρωποι, ιδίως στις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, θα αντιμετωπίσουν πείνα τους επόμενους μήνες λόγω του πολέμου.

Η Ουκρανία συμβάλλει σημαντικά στα παγκόσμια αποθέματα τροφίμων, εξάγοντας σημαντικές ποσότητες μαγειρικού λαδιού, καλαμποκιού και σιταριού. Οι προμήθειες αυτές, όμως, είναι σήμερα παγιδευμένες στην Ουκρανία λόγω της εισβολής της Ρωσίας.

«Ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας δημιούργησε μια από τις πιο σοβαρές επισιτιστικές και ενεργειακές κρίσεις στην πρόσφατη ιστορία, η οποία απειλεί τώρα τους πιο ευάλωτους σε όλο τον κόσμο.

Είμαστε αποφασισμένοι να επιταχύνουμε μια συντονισμένη πολυμερή αντίδραση για τη διατήρηση της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας και στεκόμαστε στο πλευρό των πιο ευάλωτων εταίρων μας στο πλαίσιο αυτό», αναφέρει η ανακοίνωση της G7.

Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Μέλανι Τζόλι, δήλωσε ότι είναι έτοιμη να στείλει πλοία σε ευρωπαϊκά λιμάνια για τη μεταφορά σιτηρών σε περίπτωση που απελευθερωθούν οι προμήθειες της Ουκρανίας.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα δημητριακά θα σταλούν στον κόσμο. Εάν δεν γίνει αυτό, εκατομμύρια άνθρωποι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πείνα», εξήγησε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.