ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσημο το αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ από τη Σουηδία

16:46 - 16 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Επίσημο το αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ από τη Σουηδία
«Πράσινο φως» με μεγάλη πλειοψηφία άναψε το κοινοβούλιο της Σουηδίας ως προς το αίτημα της κυβέρνησης για την ένταξη της χώρας στο NATO.

«Υπάρχει ευρεία πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ», δήλωσε η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το σχέδιο ένταξης.

«Η Σουηδία χρειάζεται επίσημες εγγυήσεις ασφάλειας που συνοδεύουν την ένταξη», τόνισε η Άντερσον, προσθέτοντας ότι η χώρα ενεργεί σε κοινό βηματισμό με τη γειτονική Φινλανδία.

Η απόφαση της ηγεσίας του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Σουηδίας εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, καθώς από τα 8 κόμματα του κοινοβουλίου μόλις 2 τάχθηκαν κατά του αιτήματος ένταξης στο NATO (η Αριστερά και οι Πράσινοι).

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Σουηδίας σχεδιάζει να υποβάλει το αίτημά της «σήμερα, αύριο ή την Τετάρτη» και η στιγμή θα είναι ταυτόχρονη με την υποβολή του ανάλογου αιτήματος από την Φινλανδία.

«Αναμένουμε ότι η διαδικασία της ένταξης δεν θα πάρει πάνω από έναν χρόνο», αφού επικυρωθεί και από τα 30 μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, πρόσθεσε η Άντερσον.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:01 - 16 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.