ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λίντνερ: Ανοιχτός στην κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

11:14 - 17 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Λίντνερ: Ανοιχτός στην κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων
Ανοιχτός στην κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του με τη γερμανική επιχειρηματική καθημερινή Handelsblatt και τρεις άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, δήλωσε ότι είναι πολιτικά ανοιχτός στην ιδέα της κατάσχεσης ξένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας, τονίζοντας ότι προτάσεις για το σκοπό αυτό συζητούνταν ήδη μεταξύ των G7.

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Στην περίπτωση των ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων, πρέπει να δούμε τι είναι νομικά εφικτό». «Πρέπει να σεβαστούμε τους κανόνες δικαίου, ακόμα κι αν έχουμε να κάνουμε με Ρώσους ολιγάρχες».

Επιπλέον, σχετικά με τη δημοσιονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Λίντνερ φαίνεται ανοιχτός σε συμβιβασμούς σχετικά με τη μελλοντική διαχείριση των κανόνων της ΕΕ για το χρέος, υπογραμμίζοντας ότι «οι δημοσιονομικοί κανόνες πρέπει να είναι πιο ρεαλιστικοί και αποτελεσματικοί. Στόχος είναι όλες οι οικονομίες να αναπτυχθούν και να έχουν βιώσιμα δημόσια οικονομικά. Προτείνω να συνδυάσετε ένα πιο αξιόπιστο μακροπρόθεσμο δρόμο προς τη μείωση του χρέους με ευέλικτους μεσοπρόθεσμους στόχους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.