ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναστασιάδης: Ικανοποίηση για τις αναφορές Μητσοτάκη-Μπάιντεν στο Κυπριακό

11:47 - 17 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Αναστασιάδης: Ικανοποίηση για τις αναφορές Μητσοτάκη-Μπάιντεν στο Κυπριακό
Την απόλυτη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το θέμα του κυπριακού στη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Κληθείς να αναφερθεί στη χθεσινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και ερωτηθείς αν έτυχε ενημέρωσης για το περιεχόμενο της, δήλωσε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, διότι ο πρωθυπουργός, ύστερα και από τον συντονισμό που είχαμε κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στην Αθήνα, ήγειρε το κυπριακό πρόβλημα, ήγειρε τα θέματα που διαταράσσουν την ειρήνη ή αποτελούν απειλή για την ειρήνη στην περιοχή. Βεβαίως και ενημέρωσης θα τύχω μόλις ο πρωθυπουργός επιστρέψει».

Ερωτηθείς αν ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε εκ μέρους του μήνυμα προς τον Πρόεδρο Μπάιντεν, είπε: «(Μετέφερε) την αποφασιστικότητά μας να εργαστούμε για εξεύρεσης λύσης, στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ, των αποφάσεων του ΣΑ και βεβαίως των αρχών και αξιών της ΕΕ.

Εξάλλου, η ευκαιρία δίδεται επ΄ αφορμή της παραβίασης του διεθνούς δικαίου με τα ίδια προσχήματα που χρησιμοποίησε η Τουρκία κατά την εισβολή του 1974».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:00 - 17 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.