ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντίθετη στην έκδοση του Julian Assange, η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

13:25 - 18 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Αντίθετη στην έκδοση του Julian Assange, η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Με επιστολή της που δημοσιεύτηκε σήμερα, η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, καλεί την Υπουργό Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Πρίτι Πατέλ να μην εκδώσει τον Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ.

Γράφοντας ενόψει της επικείμενης απόφασης για την έκδοση του Ασάνζ, η Επίτροπος σημειώνει ότι οι ευρύτερες συνέπειες για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν εχουν ακόμη εξεταστεί επαρκώς στη διαδικασία έκδοσης.

Υπογραμμίζει δε ότι, το κατηγορητήριο των Ηνωμένων Πολιτειών κατά του κ Ασάνζ εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την προστασία εκείνων που δημοσιεύουν διαβαθμισμένες πληροφορίες προς το δημόσιο συμφέρον, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών που αποκαλύπτουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Καταλήγει, τέλος, στο συμπέρασμα ότι το να επιτραπεί η έκδοση του κ. Ασάνζ σε αυτή τη βάση θα έχει ανατριχιαστικό αποτέλεσμα στην ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και θα μπορούσε τελικά να εμποδίσει τον Τύπο να εκπληρώσει το καθήκον του ως προμηθευτής πληροφοριών και δημόσιος επόπτης στις δημοκρατικές κοινωνίες.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.