ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σολτς: Προτείνει την ίδρυση ταμείου ανοικοδόμησης της Ουκρανίας

11:25 - 19 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Σολτς: Προτείνει την ίδρυση ταμείου ανοικοδόμησης της Ουκρανίας
Την ίδρυση ενός ταμείου αλληλεγγύης για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο πρότεινε ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ειδικότερα, απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο ενόψει της συνάντησης των ηγετών της ΕΕ, ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προετοιμαστεί για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο, ιδρύοντας ένα ταμείο αλληλεγγύης για να βοηθήσει στην κάλυψη των δισεκατομμυρίων ευρώ που θα κοστίσει η ανοικοδόμηση». 

Παράλληλα, δήλωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, είχε δίκιο ότι η ένταξη στην ΕΕ δεν ήταν ζήτημα λίγων μηνών ή ετών, «πράγμα που σημαίνει ότι είναι ακόμη πιο σημαντικό να επικεντρωθούμε στην πραγματιστική, άμεση υποστήριξη».

«Η ανοικοδόμηση κατεστραμμένων υποδομών και η αναζωογόνηση της ουκρανικής οικονομίας θα κοστίσει δισεκατομμύρια», υπογράμμισε, προσθέτοντας: «Εμείς ως ΕΕ πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμάζουμε το έδαφος για ένα ταμείο αλληλεγγύης που θα χρηματοδοτείται από συνεισφορές από την ΕΕ και τους εταίρους της».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:26 - 19 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.