ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επική γκάφα Μπους: Χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την εισβολή στο… Ιράκ

12:31 - 19 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Επική γκάφα Μπους: Χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την εισβολή στο… Ιράκ
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το σαρδάμ του Τζορτζ Μπους που χαρακτήρισε την εισβολή στο… Ιράκ ως «βάναυση» και «αδικαιολόγητη», προτού διορθώσει τον εαυτό του λέγοντας ότι εννοούσε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο άλλοτε Πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε τα σχόλια σε ομιλία του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ντάλας την Τετάρτη, ενώ επέκρινε το πολιτικό σύστημα της Ρωσίας.

«Το αποτέλεσμα είναι η απουσία ελέγχων και ισορροπιών στη Ρωσία και η απόφαση ενός ανθρώπου να εξαπολύσει μια εντελώς αδικαιολόγητη και βάναυση εισβολή στο Ιράκ», είπε ο Μπους, πριν διορθωθεί, κουνώντας το κεφάλι του: «Εννοώ, στην Ουκρανία».

Αστειευόμενος κατηγόρησε την προχωρημένη ηλικία του για το λάθος του, καθώς το κοινό ξέσπασε σε γέλια.

Το 2003, όταν ο Μπους ήταν Πρόεδρος, οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγήθηκαν μιας εισβολής στο Ιράκ για όπλα μαζικής καταστροφής που δεν βρέθηκαν ποτέ. Η παρατεταμένη σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και εκτόπισε πολλούς άλλους.

Οι δηλώσεις του Μπους έγιναν γρήγορα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώνοντας πάνω από τρία εκατομμύρια προβολές μόνο στο Twitter.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ συνέκρινε επίσης τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Βρετανό ηγέτη εν καιρώ πολέμου Ουίνστον Τσόρτσιλ, ενώ επιτέθηκε στον Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.