ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσικό ΥΠΑΜ: Εκκενώθηκε πλήρως το Αζοφστάλ- Παραδόθηκαν οι Ουκρανοί μαχητές

22:43 - 20 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Ρωσικό ΥΠΑΜ: Εκκενώθηκε πλήρως το Αζοφστάλ- Παραδόθηκαν οι Ουκρανοί μαχητές
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα (20/5) πως το εργοστάσιο της χαλυβουργίας Αζοφστάλ στη Μαριούπολη «εκκενώθηκε πλήρως». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, συνολικά 2.439 Ουκρανοί μαχητές παραδόθηκαν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ρωσικό ΥΠΑΜ, «η τελευταία ομάδα των ουκρανικών δυνάμεων που ήταν στο εσωτερικό του εργοστασίου της χαλυβουργίας Αζοφστάλ έχει παραδοθεί», δίνοντας έτσι τέλος στις αιματηρές μάχες που μαίνονταν από την αρχή του πολέμου.

«Η τελευταία ομάδα των 531 μαχητών παραδόθηκε σήμερα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

{https://twitter.com/Ruptly/status/1527724813262983168}

Αβέβαια είναι η τύχη των Ουκρανών μαχητών που αντιστέκονταν επί σχεδόν τρεις μήνες στις στοές και τα υπόγεια καταφύγια της χαλυβουργίας.

Η Ουκρανία επιδιώκει ανταλλαγή αιχμαλώτων, εντούτοις δεν διαφαίνεται σχετική ρωσική πρόθεση.

Η Μαριούπολη είναι το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα και το κύριο κέντρο εξαγωγής αγαθών στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει πλέον τη δυνατότητα να αποκόψει την πρόσβαση της Ουκρανίας στη θάλασσα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην παράλυση της οικονομίας της.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:58 - 20 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.