ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν προς Κίνα: Θα υπερασπιστούμε την Ταϊβάν σε περίπτωση εισβολής

09:41 - 23 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Μπάιντεν προς Κίνα: Θα υπερασπιστούμε την Ταϊβάν σε περίπτωση εισβολής
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υπογράμμισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα παρενέβαιναν σε περίπτωση οποιουδήποτε είδους στρατιωτικής επίθεσης της Κίνας κατά της Ταϊβάν, σε δηλώσεις που έκανε κατά την πρώτη επίσκεψή του στην Ιαπωνία.

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο, για το εάν οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εμπλακούν στρατιωτικά για την προστασία της Ταϊβάν, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε: «Ναι - είναι μια δέσμευση την οποία έχουμε αναλάβει», προσθέτοντας παράλληλα:

«Συμφωνία με την πολιτική της μίας Κίνας, το έχουμε υπογράψει αυτό, καθώς και τις συμφωνίες που απορρέουν από αυτή τη θέση». «Η ιδέα, ωστόσο, ότι η Ταϊβάν θα μπορούσε να καταληφθεί με τη βία για να ενσωματωθεί στην Κίνα, έτσι απλά διά της βίας, απλώς δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Θα αναταράξει ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή και θα είναι μια πράξη ανάλογη αυτού που έγινε στην Ουκρανία», σημείωσε ο Μπάιντεν. 

Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι η πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Ταϊβάν «δεν έχει αλλάξει διόλου».

Τέλος, μετά την ομιλία του Μπάιντεν στο Τόκιο, ο Λευκός Οίκος συμπλήρωσε ότι η πολιτική των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει. «Επανέλαβε την "πολιτική μίας Κίνας" και τη δέσμευσή μας για ειρήνη και σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. «Επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή μας βάσει του νόμου για τις σχέσεις της Ταϊβάν να της παρέχουμε τα στρατιωτικά μέσα για να αμυνθεί», κατέληξε. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.