ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζελένσκι-Νταβός: Η Ρωσία έχει γίνει ένα κράτος εγκληματιών πολέμου

14:06 - 23 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Ζελένσκι-Νταβός: Η Ρωσία έχει γίνει ένα κράτος εγκληματιών πολέμου
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, άνοιξε την ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, υπογραμμίζοντας ότι ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με ένα σημείο καμπής.

Πιο συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στο WEF μέσω τηλεσύνδεσης, ο Ζελένσκι τόνισε: «Η Ιστορία είναι σε σημείο καμπής. Υπάρχει πράγματι η στιγμή κατά την οποία αποφασίζεται εάν η ωμή βία θα κυβερνήσει τον κόσμο». 

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι η ωμή βία «δεν επιδιώκει τίποτα άλλο παρά την υποδούλωση όσων θέλει να υποτάξει και δεν συζητά, αλλά σκοτώνει, και η Ρωσία το κάνει αυτό στην Ουκρανία, όσο εμείς μιλάμε σήμερα».

«Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί ευρέως για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, μετά την προφανώς σκόπιμη στόχευση πολιτικών κτιρίων και υποδομών, αν και η Ρωσία αρνείται ότι έχει στοχεύσει τέτοιες εγκαταστάσεις», τόνισε ο Ζελένσκι. 

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ουκρανίας σημείωσε ότι η χώρα του χρειαζόταν περισσότερη βοήθεια το 2014, όταν η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία.

«Η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας το 2014. Είμαστε ευγνώμονες για αυτή την υποστήριξη, αλλά αν αυτό συνέβαινε τότε, αμέσως -αυτή η ενότητα, αυτή η πίεση στις κυβερνήσεις και στις εταιρείες- θα είχε ξεκινήσει η Ρωσία αυτόν τον πόλεμο; Είμαι βέβαιος ότι η απάντηση είναι επίσης όχι».

Τέλος, ο Ζελένσκι κάλεσε την παγκόσμια πολιτική και επιχειρηματική ελίτ να συμμετάσχει στην ανοικοδόμηση της χώρας μόλις τελειώσει ο πόλεμος.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:11 - 23 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.