ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την παραίτησή του υπέβαλε Ρώσος διπλωμάτης στη Γενεύη

15:57 - 23 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Την παραίτησή του υπέβαλε Ρώσος διπλωμάτης στη Γενεύη
Ο σύμβουλος της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ στη Γενεύη, Μπορίς Μπόνταρεφ, υπέβαλε την παραίτηση του καθώς τάχθηκε κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

Την απόφαση του έκανε γνωστή μέσα από τη σελίδα του Facebook.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει: «Στα είκοσι χρόνια της διπλωματικής μου καριέρας, είδα διάφορες στροφές στη δική μας εξωτερική πολιτική, αλλά ποτέ δεν ένοιωσα τέτοια ντροπή για τη χώρα μου, όσο την 24η Φεβρουαρίου αυτού του έτους».

«Ο επιθετικός πόλεμος που εξαπέλυσε ο Πούτιν κατά της Ουκρανίας, αλλά στην ουσία εναντίον όλου του δυτικού κόσμου, δεν αποτελεί μόνο έγκλημα κατά του ουκρανικού λαού, αλλά θα έλεγα μάλιστα ειδεχθές έγκλημα εναντίον του λαού της Ρωσίας, που με το παχύ γράμμα Ζ διέγραψε όλες τις ελπίδες και προοπτικές για μια ευημερούσα και ελεύθερη κοινωνία στην χώρα μας», σημειώνει στην ανάρτησή του.

Στη συνέχεια, συμπληρώνει: «Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να επισημάνω ότι αυτά τα είκοσι χρόνια το επίπεδο του ψέματος και του ψευτοεπαγγελματισμού στο έργο του υπουργείου Εξωτερικών συνεχώς μεγάλωνε. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια αυτό έγινε καταστροφικό».

Μάλιστα, τονίζει ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δεν ασχολείται με τη διπλωματία. «Όλα ανάγονται στην υποδαύλιση του πόλεμου, του ψέματος, του μίσους. Αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα λίγων, πολύ λίγων ανθρώπων, που με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στην περαιτέρω απομόνωση και παρακμή της χώρας μου», δηλώνει. 

Τέλος, ο Μπόνταρεφ καταλήγει τονίζοντας ότι υπήρξε διπλωμάτης για είκοσι χρόνια και το υπουργείο Εξωτερικών ήταν για τον ίδιο «το σπίτι του και η οικογένεια» του. «Όμως απλά δεν μπορώ να συμμετέχω πλέον σ’ αυτή την αιματηρή, χωρίς νόημα και εντελώς αχρείαστη ντροπή». 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:11 - 23 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.