ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισιτιστική κρίση: Τέλεια καταιγίδα μέσα σε μια τέλεια καταιγίδα

18:59 - 23 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Επισιτιστική κρίση: Τέλεια καταιγίδα μέσα σε μια τέλεια καταιγίδα
Ο κόσμος αντιμετωπίζει μια «τέλεια καταιγίδα μέσα σε μια τέλεια καταιγίδα», σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, Ντέιβιντ Μπίσλεϊ. Και αναφέρεται φυσικά στην επισιτιστική κρίση, που είναι ένα από τα τραγικά αποτελέσματα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Μπίσλεϊ εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή ο κόσμος αντιμετωπίζει πρόβλημα τιμολόγησης των τροφίμων, αλλά και ζητήματα σχετικά με τα λιπάσματα και την παραγωγή τροφίμων που ενδεχομένως να προκαλέσουν «πρόβλημα διαθεσιμότητας τροφίμων».

Πρόσθεσε ότι εάν το λιμάνι της Οδησσού δεν ανοίξει, θα επιδεινώσει το πρόβλημα. Είναι «κλειδί» για το τι τελικά θα συμβεί, σημείωσε.

Υπάρχουν 49 εκατομμύρια άνθρωποι σε 43 χώρες που «βρίσκονται στα πρόθυρα του λιμού» και ο κόσμος θα αντιμετωπίσει λιμό, αποσταθεροποίηση και μαζική μετανάστευση αν δεν προλάβουμε το πρόβλημα, είπε μιλώντας σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Τόνισε ότι «υπάρχουν αρκετοί ηγέτες στο Νταβός αυτή την εβδομάδα για να τερματιστεί η παγκόσμια πείνα».

Βέβαια, είναι εύκολο να το λέει κανείς και καθόλου εύκολο να γίνει πράξη. Ωστόσο, η συνάντηση των ελίτ στην Ελβετία, τουλάχιστον δείχνει να έχει κατανοήσει το πρόβλημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:19 - 23 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.