ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιστορικά υψηλά για τον S&P 500 στη Wall, στα ύψη έληξε και η Ευρώπη

00:00 - 06 Οκτ 2007 | Ειδήσεις
Ανοδικές τάσεις στους βασικούς δείκτες παρατηρήθηκαν κατά τη λήξη της συνεδρίασης στη Wall Street σήμερα, αφού η αύξηση των θέσεων εργασίας έδωσε τα πλέον αισιόδοξα μηνύματα για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση των τελευταίων εβδομάδων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,62% και διαμορφώθηκε στις 14.061,21 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο της τάξεως του 1,71% στις 2.780,32 μονάδες. Ιστορικό υψηλό κατέγραψε ενδοσυνεδριακά ο S&P 500 στις 1.561,91 για να καταλήξει στις 1.556,99 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,92%.

Η Alcoa, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής αλουμινίου κατέγραψε υψηλά κέρδη, ενώ και η Yahoo! ενισχύθηκε εξίσου σημαντικά, μετά από δηλώσεις αναλυτών ότι ο δικτυακός τόπος με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της χώρας θα έπρεπε να σκεφτεί την πιθανότητα πώλησής της.

Τέλος, η μετοχή της Sears Holdings, της μεγαλύτερης αλυσίδας καταστημάτων των ΗΠΑ σημείωσε σημαντικά κέρδη, αφού έχει πλέον ξεπεραστεί ο φόβος ότι η κρίση των subprime θα μπορούσε να επηρεάσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα η αμερικανική οικονομία δημιούργησε περισσότερες του προβλεπόμενου νέες θέσεις απασχόλησης το τελευταίο τρίμηνο, παρά την ενίσχυση της ανεργίας τον Σεπτέμβριο.

Αναλυτικότερα, το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ ανήλθε το Σεπτέμβριο στο 4,7%, ενώ οι νέες θέσεις εργασίας, εξαιρουμένου του αγροτικού τομέα, αυξήθηκαν το Σεπτέμβριο κατά 110.000, 73.000 εκ των οποίων στον ιδιωτικό τομέα. Οι αναλυτές ανέμεναν τη δημιουργία 113.000 νέων θέσεων εργασίας. Επίσης, αναθεωρήθηκαν θετικά τα στοιχεία για τις νέες θέσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου κατά 118.000. Η αύξηση της ανεργίας στο 4,7% είναι η μεγαλύτερη σε διάστημα ενός έτους.

Θετικά τα πρόσημα και στις ευρω-αγορές

Με άνοδο των κεντρικών δεικτών έληξε η συνεδρίαση στις ευρω-αγορές, ενώ ανοδικά κινείται και η Wall μετά την δημοσίευση των στοιχείων του Αμερικανικού Υπουργείου Απασχόλησης τα οποία κατέδειξαν σημαντική αύξηση των νέων θέσεων εργασίας.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,73% στις 6.595,80 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX κατά 0,72 % στις 8.002,18 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 0,67% και διαμορφώθηκε στις 5.843,24 μονάδες.

Οι μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου ηγήθηκαν της ανόδου με την Rio Tinto Group, την BHP Billiton και την Kazakhmys να σημειώνουν σημαντικά κέρδη καθώς ο χαλκός ενισχύθηκε σήμερα σημαντικά.

Η μετοχή της εκδότριας Yell Group κατέγραψε κέρδη αφού η Bear Sterns την χαρακτήρισε ως την αποδοτικότερη επένδυση.

Η Alliance & Leicester υποχώρησε καθώς η Deutsche Bank μείωσε τη σύστασή της για την βρετανική τράπεζα από «hold» σε «sell».

Και η British Land δέχτηκε πιέσεις καθώς εγκατέλειψε το σχέδιο πώλησης μεριδίου της στο εμπορικό κέντρο Meadowhall Shopping Centre λόγω της αναταραχής που είχε προκληθεί στις διεθνείς αγορές.

Η μετοχή της EasyJet παρουσίασε σημαντικά κέρδη καθώς ανακοίνωσε ότι το προ φόρων κέρδη της κινήθηκαν σύμφωνα με τις υψηλότερες εκτιμήσεις της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.