ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη: Ισχυρή παραμένει η επιχειρηματική ανάπτυξη τον Μάιο

11:35 - 03 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Ευρωζώνη: Ισχυρή παραμένει η επιχειρηματική ανάπτυξη τον Μάιο
Ισχυρή παραμένει η επιχειρηματική ανάπτυξη της ευρωζώνης τον Μάιο, κινδυνεύει ωστόσο να επιβραδυνθεί από το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης, τις διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας και την αβεβαιότητα γύρω από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, υποστηρίζει έρευνα της S&P Global.

«Η ισχυρή ζήτηση για τις υπηρεσίες βοήθησε ώστε να διατηρηθεί ένας ισχυρός ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης τον Μάιο, υποδηλώνοντας ότι η ευρωζώνη επεκτείνει ένα ποσοστό αντίστοιχο με την ανάπτυξη του ΑΕΠ λίγο πάνω από το 0,5%», αναφέρει, σύμφωνα με το Reuters, ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global.

Ο τελικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων αγορών (ΡΜΙ) της S&P Global, υποχώρησε στις 54,8 μονάδες τον Μάιο από τις 55,8 μονάδες τον Απρίλιο, οριακά χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις για 54,9 μονάδες.

«Οι κίνδυνοι αναμένεται να είναι πτωτικοί στους επόμενους μήνες. Ο μεταποιητικός τομέας παραμένει ανησυχητικά περιορισμένος από τις διακοπές στην προσφορά και τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να συνεχίζουν να πλήττονται από την αύξηση του κόστους»,υπογραμμίζει ο Κρις Γουίλιαμσον.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι η ώθηση στην οικονομία από τη συσσωρευμένη ζήτηση για υπηρεσίες, καθώς χαλαρώνουν οι περιορισμοί της πανδημίας, αρχίζει να εξασθενεί».

Ο ΡΜΙ που καλύπτει τον τομέα των υπηρεσιών υποχώρησε στις 56,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα από τις 57,7 μονάδες, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 56,3 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.